Προκαλέστε τον εαυτό σας στο 3ο CASSINI Hackathon και στοχεύστε την αναζωογόνηση του τουρισμού!

Προκαλέστε τον εαυτό σας στο 3ο CASSINI Hackathon και στοχεύστε την αναζωογόνηση του τουρισμού!

  • Λάβετε μέρος μαζί με μερικά από τα πιο λαμπρά μυαλά του διαστημικού και τουριστικού τομέα.
  • Πρωτοβουλία (Re)Visit Europe με απαράμιλλο στιλ.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ) ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 20-Apr-2022 — /EuropaWire/ — Το 3ο CASSINI Hackathon, το οποίο έχει προγραμματιστεί για τις 12-14 Μαΐου, είναι μια πανευρωπαϊκή εκδήλωση η οποία θα αντιμετωπίσει κατά μέτωπο σημαντικές παγκόσμιες προκλήσεις στον τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού με τη βοήθεια του Διαστημικού Προγράμματος της ΕΕ.

Με την ένταξή τους στο Hackathon, οι συμμετέχοντες σε 10 τοποθεσίες σε όλη την Ευρώπη θα έχουν την μοναδική ευκαιρία να αξιοποιήσουν τα δορυφορικά δεδομένα και σήματα #EUSpace για να βοηθήσουν στον επαναπροσδιορισμό των πολύτιμων τουριστικών εμπειριών με μια προσέγγιση που δίνει προτεραιότητα στη βιωσιμότητα.

Χρησιμοποιώντας δεδομένα και σήματα από Copernicus, Galileo, και EGNOS, οι συμμετέχοντες θα επινοήσουν πρωτοπόρες λύσεις που θα διασφαλίσουν το μέλλον του τουρισμού!

Οι ομάδες θα αντιμετωπίσουν 3 μοναδικές προκλήσεις, καθεμία από τις οποίες θα επικεντρώνεται σε συγκεκριμένους τομείς ενδιαφέροντος για τον βιώσιμο τουρισμό:

  1. Βρείτε βιώσιμους προορισμούς: Απολαύστε τον ρόλο σας ως επερχόμενοι εφευρέτες για την ανάπτυξη νέων ιδεών και προϊόντων που θα μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα του τουρισμού σε ολόκληρη την Ευρώπη.
  2. Ζήστε πόλεις και πολιτισμούς: Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας για να αναπτύξετε καινοτόμες ιδέες που θα βοηθήσουν τους ταξιδιώτες να ανακαλύψουν μοναδικούς και βιώσιμους τρόπους για να απολαύσουν τοπικούς προορισμούς, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα τις τοπικές επιχειρήσεις και κοινότητες.
  3. Εξερευνώντας τη φύση με φροντίδα: Αφήστε το πνεύμα σας ελεύθερο να επινοήσει μια σειρά προϊόντων και υπηρεσιών που θα προσφέρουν στους τουρίστες έναν μοναδικό και βιώσιμο τρόπο να εξερευνούν τη φύση, με σεβασμό προς αυτήν.

Η αποστολή σας:

Να συμβάλετε στη δημιουργία ενός νέου βιώσιμου και σταθερού μέλλοντος για τον Ευρωπαϊκό τουρισμό.

Επιλέγοντας μία από αυτές τις τρεις μοναδικές προκλήσεις, κάθε συμμετέχων στο Hackathon θα έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει νέες δεξιότητες, να δοκιμάσει τα ταλέντα του, και να λάβοι γνώσεις από τους ηγέτες του Ελληνικού διαστημικού και τουριστικού κλάδου, ενώ παράλληλα θα έχει την ευκαιρία να κερδίσει εκπληκτικά βραβεία που μπορούν να απογειώσουν την καριέρα του.

Το 3ο CASSINI Hackathon προσφέρει ασυναγώνιστες ευκαιρίες για όλους τους συμμετέχοντες, και οι μοναδικές λύσεις που θα αναπτυχθούν θα μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν σε άλλες περιοχές για τον μετριασμό των παγκόσμιων προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο πλανήτης.

Ο Rodrigo da Costa, Εκτελεστικός Διευθυντής του EUSPA (Οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Διαστημικό Πρόγραμμα), ανυπομονεί να δει τι θα παρουσιάσουν οι συμμετέχοντες:

«Αναμένω με ενδιαφέρον τις ιδέες που θα παρουσιάσουν οι καινοτόμοι επιχειρηματίες της Ευρώπης κατά τη διάρκεια του 3ου CASSINI Hackathon: (Re)Visit Europe. Το Διαστημικό Πρόγραμμα της ΕΕ και οι συνιστώσες Copernicus, Galileo, και EGNOS παρέχουν μεγάλη αξία σε λύσεις που προωθούν μια πιο βιώσιμη τουριστική βιομηχανία. Οι πρωτοβουλίες CASSINI Hackathon και Mentoring αποτελούν μοναδική ευκαιρία για όλους τους συμμετέχοντες να μάθουν περισσότερα για τις υπηρεσίες του EUSpace. Είναι βέβαιο ότι θα δούμε κάποιες πρωτοπόρες ιδέες που θα βοηθήσουν την τουριστική μας βιομηχανία να προχωρήσει στο επόμενο επίπεδο.»

Συμμετάσχετε στο 3ο CASSINI Hackathon για να ανακαλύψετε πώς οι ιδέες σας μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του τουρισμού στην Ελλάδα.

Στην Ελλάδα, το φετινό Hackathon θα διερευνήσει μια σειρά από τοπικά ζητήματα, και εσείς μπορείτε να βοηθήσετε στην επύλισή τους, αξιοποιώντας δεδομένα και σήματα από τα Copernicus, Galileo, και EGNOS.

Ο τοπικός διοργανωτής, Corallia, είναι εκκολαπτήριο νεανικής επιχειρηματικότητας, επιταχυντής και διαμεσολαβητής στα πλαίσια του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά». Το όραμα του κέντρου είναι να βοηθήσει στην ανάπτυξη ενός περιβάλλοντος με ιδανικές συνθήκες για την άνθιση των επιστημών, της καινοτομίας, και της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και πέραν αυτής.

Για τη νικήτρια ομάδα, το κέντρο προσφέρει ένα μερίδιο από χρηματικό έπαθλο ύψους 5.000 € μαζί με εξατομικευμένη υποστήριξη από το ESA BIC Greece και ένα επιχειρηματικό bootcamp για όλους τους συμμετέχοντες.

Επικοινωνία:

Corallia
www.corallia.org
info@corallia.org
+30 210.63.00.770

SOURCE: Corallia

MORE ON CASSINI, HACKATHON, TRAVEL, TOURISM, SPACE, ETC.:

Follow EuropaWire on Google News
EDITOR'S PICK:

Comments are closed.