Vil du være med å utvikle fremtidens bærekraftige reiseliv?

Vi trenger flere kreative hoder! Let’s (Re)Visit Europe in Style.

(PRESSEMELDING) KRISTIANSAND, Norge, 26-Apr-2022 — /EuropaWire/ —Det tredje CASSINI HACKATHON, som vil finne sted 12.-14. mai, er et event som arrangeres på 10 lokasjoner i Europa samtidig.

Deltagerne vil få en unik mulighet til å bruke data og signaler fra EUs programmer Copernicus, Galileo og EGNOS til å utvikle ideer til spennende turistopplevelser, med bærekraftighet som første målsetting.

Lagene vil få presentert tre ulike utfordringer, hver av dem med fokus på spesifikke interesseområder for en bærekraftig turisme:

  1. Finne bærekraftige destinasjoner: Tenk ut nye ideer og produkter som kan redusere turismens karbonavtrykk over hele Europa.
  2. Utforske byer og kulturer: Bruk fantasien din til å utvikle nye ideer slik at turistene kan få nye, bærekraftige opplevelser på de ulike stedene, samtidig som de støtter de lokale forretningsaktørene.
  3. Utforske naturen med varsomhet: Vær kreativ, og foreslå så mange produkter og tjenester du kan. Tanken er at turistene skal kunne utforske naturen med varsomhet, samtidig som de får en unik og bærekraftig opplevelse.

Oppdraget ditt:

Å bidra til å skape en ny, bærekraftig og solid fremtid for den europeiske turismen.

Ved å velge en av disse tre utfordringene, vil hver deltaker i Hackathon kunne tilegne seg nye ferdigheter, utfordre sitt eget talent, og lære nye ting av ledere i bransjen – samtidig som de konkurrerer om flotte premier som kan få deres egne karrierer til å skyte fart.

Det tredje CASSINI HACKATHON gir alle involverte parter enestående sjanser. De unike løsningene som foreslås vil lett kunne tilpasses andre land, slik at de globale miljøutfordringene vi har lettere kan håndteres.

Rodrigo da Costa, administrerende direktør i EUSPA (European Union Agency for the Space Programme), gleder seg til å se hva deltakerne vil foreslå:

«Jeg gleder meg til å se alle idéene som Europas unge gründere vil klekke ut under det tredje CASSINI Hackathon: (Re)Visit Europe. I EUs romprogram, med Copernicus, Galileo og EGNOS, vil man verdsette alle løsninger som fremmer en mer bærekraftig turistindustri. For alle som er med på opplegget, er CASSINI Hackathons & Mentoring en unik mulighet til å få lære mer om tjenestene knyttet til EUSpace. Vi vil helt sikkert få se nye idéer som vil bidra til å gi turistindustrien vårt et skikkelig løft.»

Delta på det tredje CASSINI HACKATHON, og se hvordan dine idéer kan være med å utvikle turismen i Norge.

I Norge vil vi under årets Hackathon ta for oss en del lokale problemstillinger. Ved hjelp av data og signaler fra Copernicus, Galileo og EGNOS vil vi kunne utarbeide løsninger.

Den lokale arrangøren, Bølgen bærekraftsenter, er et regionalt senter for bærekraft som samler folk fra næringslivet, miljøforkjempere, gründere og akademikere som ønsker å samarbeide for å endre en del ting, samtidig som teknologien tas i bruk som et verktøy for bærekraftig utvikling.

Senteret tilbyr vinnerne gratis kontor i Bølgen bærekraftsenter i ett år, i tillegg til at de får være med i bærekraftsprogrammer både der på senteret, og ved UiA. De vil også dele ut pengepremier til en samlet verdi av € 5000, i tillegg til en rekke andre premier.

Mediekontakt:

Bølgen bærekraftsenter
https://bolgenbks.no/
solveig.nilsen@bolgenbks.no

MORE ON CASSINI, HACKATHON, TRAVEL, TOURISM, SPACE, ETC.:

Follow EuropaWire on Google News
EDITOR'S PICK:

Comments are closed.