Fanpictor tekent meerjarige partnership met Koninklijke Belgische Voetbalbond

Fanpictor tekent meerjarige partnership met Koninklijke Belgische Voetbalbond

Fanpictor tekent meerjarige partnership met Koninklijke Belgische Voetbalbond

(PRESS RELEASE) NIEDERUZWIL, Zwitserland / NEW YORK, NY, Verenigde Staten, 1-Jul-2021 — /EuropaWire/ — De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft een meerjarige samenwerking aangekondigd met Fanpictor, een Zwitsers technologiebedrijf binnen de NOEXIS-groep. Fanpictor zal de digitale transformatie van de vereniging ondersteunen en oplossingen bieden voor het betrekken van fans binnen de onlangs geüpgradede mobiele app voor het UEFA Europees kampioenschap voetbal en daarna. Deze overeenkomst valt samen met de lancering van een nieuwe Fanpictor-sponsoringoplossing voor eigendommen, verenigingen, rechthebbenden en sponsors. Met dit schaalbare end-to-end platform kunnen teams op alle niveaus van de professionele sport geavanceerde technieken en dataverwerking bouwen tegen een toegankelijke prijs.

Samenwerking met de Koninklijke Belgische Voetbalbond
Voortbouwend op de succesvolle samenwerkingen van Fanpictor met grote internationale eigendommen, verenigingen en sponsors uit de sportindustrie, zoals Raiffeisen Bank Zwitserland, Coca-Cola en de National Hockey League (NHL), is deze driejarige overeenkomst met de KBVB (een van de meest vooraanstaande bij UEFA aangesloten verenigingen) een belangrijke mijlpaal voor het bedrijf nu het zijn wereldwijde activiteiten verder uitbreidt.

“Met de KBVB wint Fanpictor een vooruitstrevende klant en versterkt het zijn expansiestrategie. We zijn ervan overtuigd dat de samenwerking met de KBVB en de gezamenlijk ontwikkelde digitale producten een winstgevende en baanbrekende impact zullen hebben op de digitale transformatie van de sportsponsoringindustrie”, aldus Sandro Kälin, oprichter en CEO van NOEXIS AG.

Door het KBVB-partnerschap breidt Fanpictor zijn portfolio van prestigieuze klanten in de sportindustrie uit. Christopher Cheetham, CEO van Fanpictor Inc., zei: “We zijn verheugd om samen te werken met de Koninklijke Belgische Voetbalbond en om hun ‘digital first’-visie tot leven te brengen. Belgische fans behoren tot ‘s werelds meest fanatieke voetbalsupporters en we kijken ernaar uit om de KBVB te helpen met het leveren van nieuwe ervaringen, spannende content en mogelijkheden voor fans om exclusieve prijzen te winnen tijdens en na EURO 2020. De KBVB deelt onze ambitie om te innoveren en we zijn verheugd om te zien wat we samen kunnen bereiken.”

Digitaal sportsponsorplatform
De manier waarop sport wordt geconsumeerd, is in alle leeftijdsgroepen aanzienlijk veranderd en is verschoven naar digitale kanalen. Organisaties moeten nieuwe manieren vinden om waarde te leveren aan belanghebbenden en moeten hun activiteiten snel aanpassen aan een sterk veranderde zakelijke omgeving. Als gevolg hiervan is de digitale transformatie in de sportindustrie versneld, waardoor technologie nu gebruikt wordt om ongekende groeimogelijkheden te ontgrendelen.

Fanpictor biedt een geïntegreerd digitaal platform voor eigendommen, verenigingen, rechthebbenden en sponsors om unieke fanervaringen te creëren en tegelijkertijd diepgaande gedragsinzichten te genereren. Via deze tool krijgen klanten van Fanpictor toegang tot diverse datasets, waardoor ze trends kunnen identificeren, datagestuurde besluitvormingskaders voor marketingactiviteiten kunnen bouwen en nieuwe inkomstenstromen en duurzame bedrijfsmodellen kunnen genereren.

Over Fanpictor
Fanpictor is een Zwitsers technologiebedrijf binnen de NOEXIS-groep dat innovatieve digitale oplossingen ontwikkelt voor eigendommen, verenigingen, rechthebbenden en sponsors. Fanpictor creëert boeiende digitale ervaringen om langdurige verbindingen op te bouwen tussen fans, teams en sponsors. Fanpictor’s geïntegreerde end-to-end fanbetrokkenheids- en sponsorplatform geeft marketing- en creatieve teams de mogelijkheid om unieke campagnes te ontwikkelen en commercieel gevalideerde gegevens te gebruiken om het succes van hun ideeën te meten. Voor meer informatie over digitale sportsponsoring, fan engagement en business intelligence kunt u terecht op https://www.fanpictor.com.

KBVB-app
Meer informatie over de KBVB-app vind je op https://www.rbfa.be/app.

Mediacontacten:

David de la Poza
Marketing Manager
media@fanpictor.com
+41 (0) 71 511 35 36

Photo:

De mobiele app van de Koninklijke Belgische Voetbalbond

De mobiele app van de Koninklijke Belgische Voetbalbond

Logo:

Fanpictor logo

Fanpictor logo

SOURCE: Fanpictor AG

MORE ON SPORTS, SPORTS SPONSORSHIP, BIG DATA, FAN ENGAGEMENT, ETC.:

Follow EuropaWire on Google News
EDITOR'S PICK:

Comments are closed.