Írd újra Európa turizmusát a 3. CASSINI Hackathonon!

Fedezd fel (újra) Európát: ötletelj és találkozz az iparág legjobb szakembereivel!

(SAJTÓKÖZLEMÉNY) Budapest, Magyarország, 14-Apr-2022 — /EuropaWire/ — A május 12 és 14 között, egész Európában megrendezendő hackathon fő célja, hogy a résztvevők szembenézzenek az idegenforgalom legfontosabb globális kihívásaival, és fenntarthatóbbá alakítsák Európa turizmusát. Mindebben uniós űrprogram segíti a őket.

A CASSINI Hackathonokat tíz európai országban rendezik meg, a csatlakozó résztvevők lehetőséget kapnak arra, hogy #EUűradatok felhasználásával hozzanak új színt a turisztikai élmények világába, méghozzá úgy hogy abban kiemelt figyelmet kapjon a fenntarthatóság is.

A szervezők a Copernicus, a Galileo és az EGNOS űradataihoz biztosítanak hozzáférést, hogy forradalmi megoldásokat dolgozzanak ki a turizmus jövőjének megóvása érdekében!

A csapatok 3 egyedi kihívást kapnak. Ezek mindegyike a fenntartható turizmus speciális, széles érdeklődésre számot tartó területeire összpontosít:

  1. Ötletelj fenntartható úti célokon! Hogyan lehet csökkenteni a turizmus karbonlábnyomát? Legyél te a jövő megmentője, és hozz ötletet erre az Európa-szerte égető problémára!
  2. Mutass utat a kevésbé ismert városokhoz és kultúrákhoz! Hogyan fedezzük fel a helyi úti célokat és hogyan támogathatók a helyi közösségek, vállalkozások? Bátran szárnyalhat a fantáziád az innovatív ötletek terén! Találj egyedi és fenntartható módokat a kihívásra!
  3. Buzdítsd a turistákat a természet körültekintő felfedezésére! Hogyan fedezhetjük fel fenntartható módon a természeti Európát? Hozz olyan termék- és szolgáltatásötleteket, amelyek egyedülálló módon alkalmasak erre!

A résztvevők küldetése, hogy egy fenntartható és ellenálló, új jövő megteremtésében segítsék az európai turizmust.

A három egyedi kihívás egyikét kiválasztva a Hackathon minden résztvevője új készségeket sajátíthat el, próbára teheti tehetségét, és a szektorok vezető szereplői révén betekintést nyerhet egyes iparágakba. Emellett pedig olyan elképesztő díjakért versenyezhet, amelyek akár a karrierjét is új szintre emelhetik.

A 3. CASSINI Hackathon minden résztvevő számára páratlan lehetőséget kínál a témában, ráadásul az egyedi megoldások más régiókra is könnyedén alkalmazhatók lesznek, hogy elősegítsük a bolygónkon tapasztalható globális kihívások leküzdését.

Rodrigo da Costa, az EUSPA (Európai Unió Űrprogramügynöksége) ügyvezető igazgatója már várja, milyen megoldásokkal készülnek a hackathonra a résztvevők:

„Az összes olyan ötletre kíváncsi vagyok, amellyel Európa induló vállalkozásai megkeresnek minket. Várom, hogy közösen fedezzük fel (újra) Európát! Az uniós űrprogram és annak elemei, a Copernicus, a Galileo és az EGNOS nagy értéket adnak hozzá a fenntarthatóbb turisztikai iparágat előmozdító megoldásokhoz. A CASSINI Hackathons & Mentoring mindenki számára egyedi lehetőség, hogy többet tudjon meg az EUSpace-től érkező szolgáltatásokról. Egészen biztos vagyok abban, hogy érkezik majd jó pár forradalmi ötlet a jelentkezőktől, amelyek segítenek új szintre emelni a szektort.”

Kíváncsi vagy, hogyan segítheted ötleteddel a hazai turizmus újragondolását? Csatlakozz hozzánk a 3. CASSINI Hackathonon!

Az eseményt Magyarországon a Design Terminal szervezi. Közép-Európa vezető innovációs ügynöksége többek közt az Európai Űrügynökség üzleti inkubációs központját is vezeti. Jelenleg 12 országban vannak jelen innovációs programjaikkal, és több, mint 2000 mentoráltat segítettek már, több, mint 200 program keretében.

A Hackathon a legjobb ötleteket értékes díjakkal jutalmazza, beleértve azt az exkluzív mentorálást is, amelyet az iparág vezető szakértői nyújtanak majd a résztvevőknek, hogy elősegítsék az innovatív startup-ötletek útját nagyobb projektek felé.

Sajtókapcsolat:

Barbara Fabian
Design Terminal
barbara.fabian@designterminal.org
https://designterminal.org/en

SOURCE: Design Terminal

MORE ON CASSINI, HACKATHON, TRAVEL, TOURISM, SPACE, ETC.:

Follow EuropaWire on Google News
EDITOR'S PICK:

Comments are closed.