Anna Mossberg leder Nordens största privata AI-lab i Sverige: “Utan AI riskerar svenska företag att förlora sin konkurrensfördel.”

Anna Mossberg leder Nordens största privata AI-lab i Sverige: "Utan AI riskerar svenska företag att förlora sin konkurrensfördel."

Anna Mossberg leder Nordens största privata AI-lab i Sverige: “Utan AI riskerar svenska företag att förlora sin konkurrensfördel.”

(PRESS RELEASE) STOCKHOLM, Sverige, 10-Feb-2021 — /EuropaWire/ — Anna Mossberg, den nyutnämnda MD:n för Silo AI Sweden, tror att svenska företag riskerar att förlora sin konkurrensfördel utan AI. I sin nya roll siktar hon på att lösa de två stora utmaningarna som hindrar införandet av AI, brist på förståelse och svårigheten att hitta talang.

”Som styrelseproffs diskuterar jag dagligen med C-nivån. Företag har AI och digitalisering i sina strategier, men väldigt få har en vision om hur AI kan förändra deras verksamhet. Med AI kan man accelerera sin väg mot framgång men man måste börja experimentera och faktiskt göra saker, inte bara prata om att göra saker.”, säger Mossberg.

Endast 16 procent av de nordiska CXO:erna anser att de har en mycket god förståelse för hur AI kommer att påverka deras affärsmodell, enligt en ny rapport från McKinsey*. Tidigt införande av AI kan enligt McKinseys uppskattning fördubbla ett företags kassaflöde till 2030 jämfört med företag som inte använder sig av AI.

”Företagen som är ledande inom AI vet vilken typ av talang som behövs. En av de viktigaste drivkrafterna bakom Silo AIs förmåga till att leverera förstklassiga AI-lösningar har varit ett obevekligt fokus på att anställa de skickligaste talangerna inom området, och det är vad vi nu kan erbjuda de svenska företagen.”, Kommenterar Mossberg.

Mossberg har under större delen av sin karriär arbetat inom tech- och telekombranschen på bolag som Telia, Deutsche Telekom och Google. Hennes senaste operativa roll, innan Silo AI, var som affärsområdeschef på Google Sverige. Sedan dess har hon arbetat i styrelser i flera ledande nordiska företag, såsom mediekoncernen Schibsted, ledaren inom varumärken för den nordiska dagligvaruhandeln, Orkla, och Swedbank samt det schweiziska telekomföretaget Swisscoms styrelse.

Silo AI, ursprungligen från Finland, har blivit Nordens största privata AI-laboratorium med 130 AI-experter på tre år. Silo AI grundades av bland andra professor Peter Sarlin och ex-Nokia CTO Tero Ojanperä, och siktar på att bli det ledande europeiska AI-företaget och överbrygga klyftan mellan banbrytande AI-talang och konkreta affärsproblem.

* How artificial intelligence will transform Nordic businesses. McKinsey & Company: https://www.mckinsey.com/~/media/mckinsey/featured%20insights/artificial%20intelligence/how%20artificial%20in…

Silo AI

Silo AI är det största privata AI-labbet i Norden. Vi är en pålitlig partner, och med hjälp av artificiell intelligens stärker vi våra kunders konkurrenskraft i deras produktutveckling. Vi bygger AI-baserade lösningar och produkter för att möjliggöra självkörande fordon, industri 4.0 samt smarta enheter, nätverk och städer. Silo AI ger sina kunder unik tillgång till AI-expertis i världsklass samt infrastrukturen Silo OS, som accelererar AI-utveckling och -produktionssättning. Silo AI grundades 2017 och är på god väg att bli Europas ledande AI-företag med kontor i Helsingfors, Åbo, Uleåborg, Stockholm, London och Palo Alto.

Press kontakt:

Pauliina Alanen
pauliina@silo.ai
+358 50 5744771
https://silo.ai

SOURCE: Silo AI

MORE ON ARTIFICIAL INTELLIGENCE, ARTIFICIELL INTELLIGENS, AI, ETC.:

Follow EuropaWire on Google News
EDITOR'S PICK:

Comments are closed.