Daag jezelf uit op de 3e CASSINI Hackathon en blaas toerisme nieuw leven in

Doe mee met de knapste koppen uit ruimtevaart en toerisme

(PERSBERICHT) NOORDWIJK, Nederland, 14-Apr-2022 — /EuropaWire/ — Daag jezelf uit op de 3e CASSINI Hackathon en blaas toerisme nieuw leven in.

Thema: (Re)Visit Europe
De 3e CASSINI Hackathon vindt plaats van 12-14 mei verspreid over 10 locaties in Europa. Als onderdeel van het EU Space Programme richt deze hackathon zich op belangrijke uitdagingen waar de wereld voor staat op het gebied van reizen en toerisme.

Deelnemers aan de hackathon krijgen de kans om met Europese ruimtevaartdata en –signalen van #EUSpace te werken zoals Copernicus, Galileo en EGNOS. Het doel is om toerisme nieuw leven in te blazen op een duurzame manier, om zo de toekomst van toerisme te waarborgen.

Teams krijgen 3 unieke uitdagingen voor duurzaam toerisme voorgeschoteld:

  1. Vind duurzame bestemmingen: Ontwikkel nieuwe ideeën en producten die de koolstofuitstoot van toerisme in heel Europa verlagen.
  2. Ervaar steden en cultuur: Laat reizigers unieke en duurzame manieren vinden om op een verantwoorde manier te kunnen genieten van bestemmingen en lokaal ondernemerschap
  3. Ontdek natuur met zorg: Bedenk producten en diensten die toeristen een unieke en duurzame manier bieden om de natuur op een zorgzame manier te ontdekken.

Jouw missie:

Door aanéén van deze drie unieke uitdagingen van de hackathon mee te doen, kan elke deelnemer nieuwe vaardigheden ontwikkelen, zichzelf uitdagen en professionele inzichten opdoen van deskundigen in de sector. Ook zijn er fantastische prijzen te winnen die je carrière een flinke boost geven.

Rodrigo da Costa, Executive Director van EUSPA (European Union Agency for the Space Programme) kan niet wachten om te zien waar de deelnemers mee op de proppen komen:

“Ik kijk er erg naar uit om alle ideeën te zien waar beginnende Europese ondernemers tijdens de 3e CASSINI Hackathon: (Re)Visit Europe mee gaan komen. Het EU Space Programme biedt met haar onderdelen Copernicus, Galileo en EGNOS veel waarde aan oplossingen die een duurzamere toerismesector bevorderen. CASSINI Hackathons & Mentoring is voor alle betrokkenen een unieke kans om meer te weten te komen over de diensten die EUSpace aanbiedt. We hopen absoluut enkele baanbrekende nieuwe ideeën te zien die onze toerismesector naar een hoger niveau kunnen tillen.”

Doe mee aan de 3e CASSINI Hackathon en ontdek hoe jouw ideeën toerisme in Nederland en Europa kunnen helpen.

De organisator voor Nederland, Space Business Innovation Centre Noordwijk (SBIC) ondersteunt ondernemers die met ruimtevaarttechnologie willen innoveren, door middel van financiering en relevante evenementen, workshops en programma’s.

De winnaars krijgen van hen verschillende unieke prijzen om zoals inclusief pitching sessies, mentoring van deskundigen en een hoofdprijs van € 750. De hoofdprijs is een zon- of skivakantie, aangeboden door Sunweb Group.

Media contact:

SBIC Noordwijk
https://www.sbicnoordwijk.nl/

SOURCE: Space Business Innovation Centre Noordwijk (SBIC)

MORE ON CASSINI, HACKATHON, TRAVEL, TOURISM, SPACE, ETC.:

EDITOR'S PICK:

Comments are closed.