CCD-NL kondigt aan: “Kasuri Webinar: Traditie in stand houden in een veranderende wereld”

CCD-NL kondigt aan: “Kasuri Webinar: Traditie in stand houden in een veranderende wereld”

(PRESS RELEASE) ROTTERDAM, 13-Apr-2021 — /EuropaWire/ — Ga met ons mee op reis door tijd en ruimte om de wereld te ervaren via zijn vele unieke weefpraktijken! Een van zulke interessante weeftradities waar we naar kijken is de Japanse Kasuri. Wij organiseren een Webinar serie met de hoop een springplank te zijn voor toekomstige projecten met betrekking tot Japanse Kasuri textielkunsten en tradities vooral in Nederland en omgeving. Onze Webinar serie zal een diverse set sprekers introduceren, waaronder Kasuri-ambachtslieden, wetenschappers, en ontwerpers die ons diepere inzichten zullen geven in de geschiedenis, productie en duurzaamheid van Kasuri. De serie zal ook ingaan op de verbindingen tussen Ikat-weeftradities in andere delen van de wereld die tot op de dag van vandaag worden gehandhaafd.

CCD-NL verbindt culturen in tijden van crisis! Vanwege de COVID-19-crisis is CCD-NL op zoek gegaan naar nieuwe manieren om interculturele communicatie te bevorderen. Vandaag presenteert CCD-NL met trots haar eerste Webinar met betrekking tot het Japanse Kasuri, getiteld ‘Traditie in stand houden in een veranderende wereld’, dat op de 29e van de maand april zal plaatsvinden.

Een van onze belangrijkste doelen tijdens de Kasuri-Webinar serie is om het bewustzijn te vergroten en Kasuri te promoten als een product van Japans cultureel erfgoed. We vinden het belangrijk om cultureel erfgoed in stand te houden, zoals deze oude Japanse weeftechniek, en we zien de promotie van Kasuri als een kans om Kurume Kasuri te verkennen in de context van eigentijdse Nederlandse ontwerpen en daardoor ook de relaties tussen deze twee culturen te versterken.

Dit kan echter alleen als we ondersteuning van u hebben. Uw financiële steun blijft noodzakelijk.

Daarom vragen we u vriendelijk om bij te dragen aan de fondsenwervingsdoelen van het culturele project Kurume Kasuri:

  • Door de Geef Campagne te bezoeken en ons culturele doel te steunen met een donatie via deze link: https: //www.geef.nl/nl/actie/fund-kasuri/donateurs

Of

  • Door de fondsenwervingsdoelen van het Kurume Kasuri cultureel project te steunen vanaf 5 € / euro of daarboven die u kunt overmaken op de volgende bankrekening: NL70SNSB0785493743.

De belangstelling voor het weven van Kasuri, zoals veel cultureel erfgoed over de hele wereld, neemt helaas af. Ondanks de snelle technologische veranderingen, die we elke dag meemaken, vinden we het de moeite waard om vast te houden aan de belangrijke praktijken die ons verleden hebben gevormd en ons dienovereenkomstig aan te passen in de richting van de toekomst. Met uw hulp kunnen we de Japanse Kasuri blijven koesteren en de vriendschappen die zijn ontstaan ​​door wereldwijde weefculturen verder opbouwen.

Uw bijdragen zullen worden gebruikt om de sprekers te voorzien van alles wat ze nodig hebben om de Kasuri-ervaring maximaal te benutten. Dit betekent bijvoorbeeld dat wij de ambachtslieden graag willen voorzien van materialen zoals textielmonsters of knutselgereedschap. Terwijl we het kostenplaatje voor het Webinar ontwikkelen, houden we u op de hoogte!

Wij danken u bij voorbaat dat u laat zien wat de wereld voor u betekent, want het betekent de wereld voor ons!

Dus laten we u in het luchtige doek van Kasuri wikkelen en onze krachten bundelen om deze Webinar serie tot leven te brengen: De Kasuri van Gisteren, Vandaag en Morgen!

Neem voor meer informatie contact op met Alexa Belli & Amalia Savvki op alexa.belli@ccd-nl.org & amelia.savvki@ccd-nl.org

SOURCE: CCD-NL

MORE ON CCD-NL, ARTS & CULTURE, ETC.:

EDITOR'S PICK:

Comments are closed.