Keskon myynti kasvu-uralla Varsinais-Suomessa

31-10-2012 — /europawire.eu/ — Keskon vähittäismyynti Varsinais-Suomessa tammi-syyskuussa 2012 oli 624 miljoonaa euroa, jossa kasvua 5,0 %. Parhaiten myyntiään kehittivät käyttötavarakaupat.

Keskon tammi-syyskuun vähittäismyynti Varsinais-Suomen alueella kehittyi kaikilla toimialoilla vuoden takaiseen ajankohtaan verrattuna.

K-ryhmän ruokakauppojen myynti vuoden yhdeksän ensimmäisen kuukauden aikana oli 345,6 miljoonaa euroa, kehityksen ollessa 6,1 %. K-ruokakaupoista parasta myynninkehitystä tekivät K-marketit, joiden myynti kasvoi 17,4 %. Kuluvan vuoden aikana on avattu uudet K-marketit Turun Moision kaupunginosaan ja Kaarinan keskustaan.

Varsinais-Suomen alueella toimivien K-rautojen, Rautioiden ja K-maatalous-kauppojen tammi-syyskuun vähittäismyynti oli 115,9 miljoonaa euroa, jossa kasvua 1,9 %. Parhaiten myynti kehittyi maatalouskaupoissa, joiden myynti kasvoi 7,0 %.

Käyttötavarakauppojen alueellinen myynti oli 98,8 miljoonaa euroa, kasvun ollessa 6,6 %. Käyttötavarakaupoista urheilukaupat, Intersportit ja Budget Sport, saavuttivat parhaan kasvuvauhdin, niiden myynti kehittyi 12,1 %. Käyttötavarakaupat sisältävät K-citymarketeiden käyttötavarapuolen, Anttilan, Kodin 1 -sisustustavaratalon, Askon, Sotkan, Intersportin, Budget Sportin, Musta Pörssin ja Kookengän.

Kodin 1 -sisustustavaratalo ja K-rauta Skanssi avataan keväällä 2013
Keskon kauppapaikkaverkosto vahvistuu Raisiossa ja Turussa. Uusi Kodin 1 -sisustustavaratalo on noussut harjakorkeuteen Raision Itäniityssä ja kauppa avaa ovensa keväällä 2013. Raision Kodin 1 on energiatehokkuuden edelläkävijä ja samalla pohjoismaiden ensimmäinen passiiviliikerakennus. Vastaavanlaisia liikerakennuksia Euroopassakin on vain muutama.

Itäisen Turun rautakauppapalvelut siirtyvät uudelle tasolle, kun K-rauta Skanssi avautuu ensi keväänä. K-rauta Skanssi tulee korvaamaan nykyisen K-rauta Itäharjun.

K-Plussa-korttien määrä tasaisessa kasvussa Varsinais-Suomessa
K-Plussa-talouksien määrä on kasvanut Varsinais-Suomen alueella. K-Plussa-kortin omistaa 197 749 taloutta, joka on 89,79% alueen kaikista talouksista.

Lisätietoja:
Aluejohtaja Olli Setänen, Kesko Lounais-Suomi, puh. 0500 536 421

Kesko (www.kesko.fi) on vähittäiskaupan osaaja, joka tuo kauppojensa kautta elämisen laatua kuluttajien jokaiseen päivään. Keskon ketjutoimintaan kuuluu noin 2 000 kauppaa Pohjoismaissa, Baltiassa, Venäjällä ja Valko-Venäjällä.

###

EDITOR'S PICK:

EuropaWire PR Editors

Recent Posts

DeLaval Chooses SAP S/4HANA Cloud for Global ERP Transformation

(IN BRIEF) DeLaval, a Swedish-based dairy and farming machinery producer under the Tetra Laval Group,…

29 mins ago

Lenzing Group Launches Young Scientist Award for Innovation in Fiber and Textile Industry

(IN BRIEF) The Lenzing Group announces the Lenzing Young Scientist Award at the Dornbirn Global…

21 hours ago

Josée Ouellet Named Grand Ambassador of Université de Sherbrooke by Alstom

(IN BRIEF) Josée Ouellet, Vice President of Services for Alstom in North America, has been…

21 hours ago