i5invest открива офис в България

i5invest открива офис в България

(PRESS RELEASE) СОФИЯ, 21-Януари-2019 — /EuropaWire/ — От януари 2019 i5invest, водеща международна консултантска компания със седалище във Виена, започна да предлага услугите си в сферата на корпоративното развитие и в България – петата държава с установено присъствие. Стъпването на българския пазар е стратегическа крачка и логично развитие след 4-годишен бърз растеж и редица успешни международни проекти на i5invest и позволява близък контакт с IT компаниите от региона.

„Следим България с интерес от няколко години и решихме да станем част от бързоразвиващата се местна екосистема и да помагаме на IT компаниите във фазата на растеж“, споделя Хервиг Шпрингер, изпълнителен директор на i5invest.

„България разполага с отлични IT специалисти и добре развит технологичен сектор. Наблюдават се интересни транзакции на сливания и придобивания, но и съществени външни инвестиции в развойни центрове. Тези тенденции подсказват активни IT процеси и ние от i5invest сме щастливи да работим повече с региона“, допълва Георги Начев, представител на i5invest в България.

Присъствие в България
i5invest отваря врати в партньорство със Симбула, водеща българска консултантска компания. Симбула е перфектният партньор, благодарение на дългогодишната си практика, богат опит в
корпоративните финанси и в работата с дигитални компании, както и глобално-ориентирания си подход. Партньорството със Симбула позволява бърза интеграция в екосистемата и размяна на ценен опит за ефективен глобален растеж на IT клиентите от региона.

Защо България
България е вълнуваща дестинация, с древна история, богата култура, прекрасна природа и силно интернационален културен микс. Последните години се свързват със стремглаво развитие на start-up и IT екосистемата и засилен международен инвеститорски интерес. Силни глобални играчи избират България за своите развойни центрове. Множат се акселераторите, фондовете за рисков капитал и споделените работни пространства (co-working spaces), съпътствани от редица конференции и други образователни мероприятия. По данни на Global Innovation Index 2018 България e на 3-то място по постижения в областта на иновациите след Китай и Малайзия, а Global Services Report 2017 отрежда 2-ро място на България за аутсорсинг и технологични услуги в Европа, след лидера в областта – Полша. Всичко това, както и географското разположение на България, я превръщат в локален технологичен хъб. Екипът на i5invest няма търпение да заработи с местните и регионални IT компании.

За i5invest
i5invest e група от опитни предприемачи, бизнес ангели и експерти по корпоративно развитие в областта на технологиите и софтуера в Европа и САЩ. Компанията се фокусира върху дългосрочни партньорства с високотехнологични компании, подпомагайки техния ръст, излизане на международни пазари и продажба на инвестицията. i5invest помага на IT компании във фаза на растеж да намерят подходящите глобални инвеститори и стратегически
партньори от Европа, САЩ и Азия. С офиси в Силициевата долина, Австрия, Холандия, Швейцария и вече в България, мрежата от контакти на i5invest се разширява постоянно. Компанията разполага със задълбочена експертиза и е в постоянен контакт с всички ключови IT и технологични лидери, което прави i5invest подходящия партньор за фирми, търсещи бърз международен растеж.

###

Контакти
Георги Начев, Представител i5invest, България g.natchev@i5invest.com
Herwig Springer, CEO i5invest h.springer@i5invest.com

Снимки:

i5invest e група от опитни предприемачи, бизнес ангели и експерти по корпоративно развитие в областта на технологиите и софтуера в Европа и САЩ

EDITOR'S PICK:

EuropaWire PR Editors

Recent Posts

NatWest Group and FSB Forge New Payments Partnership

(IN BRIEF) NatWest Group and the Federation of Small Businesses (FSB) have joined forces to…

15 hours ago

Garanti BBVA International Partners with Kordsa for $50 Million Sustainable Loan

(IN BRIEF) Garanti BBVA International, a subsidiary of Garanti BBVA known for its sustainable financing…

16 hours ago

Ambu A/S CEO Britt Meelby Jensen Nominated to Hempel A/S Board

(IN BRIEF) Britt Meelby Jensen, the CEO of Ambu A/S, is nominated to join the…

16 hours ago