OMRON Healthcare introduceert nieuwe bloeddrukmeters met AI-aangedreven AFib-detectietechnologie; lancering in Europa september 2024

HET NIEUWE INTELLISENSE AFIB-ALGORITME ONTDEKT MOGELIJKE ATRIUMFIBRILLATIE BIJ ELKE CONTROLE VAN DE BLOEDDRUK, VERBETERT VROEGE DETECTIE EN MOGELIJKE PREVENTIE VAN ERNSTIGE COMPLICATIES

(IN HET KORT) OMRON Healthcare introduceert nieuwe bloeddrukmeters met een door AI aangedreven technologie voor het detecteren van atriumfibrillatie (AFib), beschikbaar in Europa vanaf september 2024. De nieuwe modellen, M6 Comfort AFib, M7 Intelli IT AFib en X7 Smart AFib, zijn uitgerust met het Intellisense AFib-algoritme, dat bij elke bloeddrukmeting mogelijke atriumfibrillatie opspoort. Deze technologie, die gebruikmaakt van AI en machine learning, biedt hypertensiepatiënten een geavanceerd hulpmiddel voor het vroegtijdig ontdekken van AFib, wat kan helpen om ernstige complicaties zoals beroertes te voorkomen. De monitors vereenvoudigen het zelf controleren van de gezondheid thuis en zijn klinisch gevalideerd met een nauwkeurigheid van 95% voor gevoeligheid en 98% voor specificiteit.

(PERSBERICHT) KIOTO, Japan, 18-Okt-2024 — /EuropaWire/ — OMRON Healthcare Co., Ltd. (Hoofdkantoor: Muko, Kyoto, President en CEO: Ayumu Okada, hierna het bedrijf), een wereldleider in gezondheidstechnologie, kondigt met trots de lancering aan in Europa van zijn innovatieve M6 Comfort AFib-, M7 Intelli IT AFib- en X7 smart AFib-bloeddrukmeters voor de bovenarm (nieuwe modellen genoemd) met de baanbrekende Intellisense AFib-technologie. Deze geavanceerde monitors zijn vanaf september 2024 in heel Europa verkrijgbaar. Ze brengen een nieuwe klasse van gezondheidsmanagement voor hypertensiepatiënten om mogelijke atriumfibrillatie (AFib) te detecteren bij elke routinematige controle van de bloeddruk thuis.

Revolutionaire AFib-detectie met Intellisense AFib

De kern van de nieuwe producten is het gepatenteerde Intellisense AFib-algoritme van OMRON. Dit is een geavanceerde technologie die gebruikmaakt van zelflerende systemen en een door AI aangestuurd algoritme. Hiermee wordt een mogelijke AFib – een belangrijke oorzaak van cardiogene cerebrale embolie – gedetecteerd. Anders dan de eerdere modellen die extra stappen vereisten voor AFib-detectie – zoals het uitvoeren van meerdere metingen – integreren de nieuwe modellen deze mogelijkheid rechtstreeks in het standaard meetproces van de bloeddruk. Deze innovatie vereenvoudigt het detectieproces en maakt daardoor het regelmatig zelf monitoren van de gezondheid effectiever en gebruiksvriendelijker. 

AFib is een aandoening die wordt gekenmerkt door onregelmatige hartritmes. Als deze niet vroegtijdig worden ontdekt en behandeld, kunnen ze leiden tot ernstige complicaties, zoals een hersenbloeding. Het is verontrustend dat ongeveer veertig percent van de AFib-patiënten asymptomatisch is. Zonder regelmatige screening is het daardoor moeilijk om een diagnose te stellen. De Intellisense AFib-technologie pakt deze uitdaging aan door tijdens het meten van de bloeddruk de golfvorm van de drukpuls te analyseren en hierdoor worden de specifieke polsstoornissen voor AFib met opmerkelijke nauwkeurigheid gesignaleerd. 

Klinische validatie en uitzonderlijke nauwkeurigheid

Het Intellisense AFib-algoritme is grondig getest en klinisch gevalideerd met resultaten die een gevoeligheid van 95%*¹ en een specificiteit van 98%*² aantonen. Deze bevindingen werden gepresenteerd op het prestigieuze symposium tijdens de HRS2024 in mei 2024 en later in september 2024 op de ESC2024. Daarmee werd de betrouwbaarheid en de effectiviteit van de technologie in real-worldtoepassingen geconsolideerd. 

Patiënten empoweren en complicaties voorkomen

De introductie van nieuwe modellen markeert een aanzienlijke vooruitgang in het thuis monitoren van de gezondheid. Het biedt een krachtig hulpmiddel aan patiënten met hypertensie om mogelijke AFib vroeg te detecteren. Door de vroegtijdige signalering van deze aandoening kan er tijdig medisch worden ingegrepen. Progressie naar ernstigere gezondheidsproblemen wordt daardoor mogelijk voorkomen. 

“We zetten ons in om mensen van de tools te voorzien die ze nodig hebben om zelf hun gezondheid te controleren”, aldus Lucia Prada, Senior Marketing Director bij OMRON Healthcare Europe. “De nieuwe modellen vereenvoudigen niet alleen de meting van de bloeddruk, maar verbeteren ook de meting met AI-gestuurde technologie. Dit kan een levensreddend verschil maken. Deze lancering is een grote stap vooruit in de preventieve gezondheidszorg.” 

Beschikbaarheid

De nieuwe modellen zijn vanaf september 2024 in heel Europa verkrijgbaar. Ga voor meer informatie over het product en waar u het kunt kopen naar

M7 Intelli IT Afib https://www.omron-healthcare.com/products/m7-intelli-it-afib       

X7 Smart Afib https://www.omron-healthcare.com/products/x7-smart-afib         

M6 Comfort Afib https://www.omron-healthcare.com/products/m6-comfort-afib

of neem contact op met pr-ohq@omron.com.

*1. Gevoeligheid verwijst naar het vermogen van een test om een ​​persoon met een ziekte als positief aan te duiden.

*2. De specificiteit van een test is het vermogen om een ​​persoon die geen ziekte heeft als negatief aan te duiden. 

Hartziekten zijn wereldwijd de belangrijkste doodsoorzaak, gevolgd door hartkwalen. Het aantal patiënten blijft toenemen naarmate de vergrijzing van de bevolking vordert. AFib is een onregelmatige hartslag die wordt veroorzaakt door elektrische signalen, afkomstig van buiten de sinusknoop die de hartslag regelt. Bij AFib-patiënten wordt het bloed niet normaal door het lichaam gepompt. De bloedstroom stagneert daardoor in de boezem en er kan een bloedstolsel ontstaan. Als het stolsel door de bloedbaan naar de hersenen wordt vervoerd en een bloedvat blokkeert, kan er een hersenbloeding optreden. Gegevens tonen aan dat ongeveer veertig percent van de patiënten asymptomatisch is en dat maakt het lastig om vroeg te ontdekken. Ook is bevestigd dat patiënten met hypertensie drie keer zoveel risico hebben om AFib te ontwikkelen dan mensen zonder hoge bloeddruk. 

In een door het bedrijf uitgevoerd onderzoek onder duizend mannen en vrouwen van achttien jaar en ouder, woonachtig in Frankrijk, gaf meer dan tachtig percent van de respondenten aan dat ze wel van AFib hadden gehoord, maar niet wisten wat het was of er geen kennis over hadden. 

De resultaten van de in Frankrijk enquête (fragment) 

Het bedrijf heeft een visie van ‘Going for ZERO’ op het cardiovasculaire domein, waarmee ze zich richten op het verwezenlijken van een wereldwijde status met nul cerebrovasculaire en cardiovasculaire aandoeningen. Sinds de eerste digitale bloeddrukmeter in 1973 werd uitgebracht, heeft het bedrijf een scala aan innovatieve hulpmiddelen en diensten geïntroduceerd, zoals een service voor patiëntbewaking op afstand. In 2019 werd een bloeddrukmeter voor de bovenarm met een ingebouwde ECG-technologie geïntroduceerd . In 2023 ging een educatieve ziektecampagne van start met informatie over patiënten met AFib ervaringen. 

Met de lancering van de nieuwe modellen schakelt het bedrijf een versnelling hoger om zijn ‘Going for ZERO’-visie te verwezenlijken en draagt ​​het wereldwijd bij aan gezondere levens.
 

Over OMRON Healthcare

OMRON Healthcare wil de gezondheid bevorderen en mensen wereldwijd in staat stellen ten volle te leven. Het bedrijf is wereldwijd marktleider op het gebied van klinisch bewezen, innovatieve medische apparatuur voor gezondheidsbewaking en -behandeling thuis. 

Het bedrijf wil zijn visie “Going for Zero, Preventive Care for the Health of Society” realiseren en ontwikkelt producten en diensten voor cardiovasculair conditiebeheer, patiëntbewaking op afstand, ademhalingszorg en pijntherapie. Deze helpen zorgprofessionals en patiënten om cerebro-cardiovasculaire gebeurtenissen, verergering van ademhalingsziekten en beperkingen door chronische pijn te verminderen. 

Met meer dan 350 miljoen verkochte eenheden wereldwijd* biedt OMRON de meest aanbevolen bloeddrukmeters aan door zorgprofessionals**. Gedurende zijn hele geschiedenis heeft OMRON Healthcare ernaar gestreefd levens te verbeteren en bij te dragen aan een betere samenleving door innovaties te ontwikkelen die mensen helpen hun medische aandoeningen te voorkomen, te behandelen en te beheren. Het bedrijf levert producten en diensten in meer dan 130 landen***. 

Het hoofdkantoor van OMRON Healthcare Group is gevestigd in Kyoto, Japan.

Ga voor meer informatie over de gezondheidszorgactiviteiten van OMRON in Italië naar de website van OMRON op https://www.omron-healthcare.com/.
 

Contactgegevens

OMRON HEALTHCARE Co., Ltd.
Global Communication Administration
Public Relations Department
53 Kunotsubo, Terado-cho, Muko-shi, Kyoto 617-0002
Tel: 075-925-2004 Fax: 075-925-2005
E-mail: pr-ohq@omron.com
Japan:              https://www.healthcare.omron.co.jp/
Internationaal: https://www.healthcare.omron.com/

* Cumulatieve verkoop van digitale bloeddrukmeters voor thuisgebruik wereldwijd. (per mei 2023)

** Kantar Health. Enquête bij cardiologen. (2019)

*** Aantal landen waar OMRON-producten en/of -diensten beschikbaar zijn (vanaf maart 2023)

Hier zijn enkele veelgestelde vragen (FAQs) in het Nederlands over de nieuwe OMRON-bloeddrukmeters met AFib-detectie:

Veelgestelde Vragen (FAQs):

  1. Wat is atriumfibrillatie (AFib)?
    Atriumfibrillatie is een hartritmestoornis waarbij het hart onregelmatig en vaak sneller klopt dan normaal. Dit kan het risico op een beroerte of andere ernstige hartcomplicaties vergroten. Veel mensen met AFib hebben geen symptomen, waardoor de aandoening moeilijk te detecteren is zonder regelmatige screening.

  2. Wat is de Intellisense AFib-technologie van OMRON?
    Intellisense AFib is een geavanceerd algoritme dat gebruikmaakt van kunstmatige intelligentie (AI) om mogelijke atriumfibrillatie te detecteren tijdens een normale bloeddrukmeting. Het is geïntegreerd in de nieuwste OMRON-bloeddrukmeters en biedt een eenvoudige manier om AFib vroegtijdig op te sporen.

  3. Hoe werken de nieuwe OMRON-bloeddrukmeters met AFib-detectie?
    De modellen M6 Comfort AFib, M7 Intelli IT AFib en X7 Smart AFib meten niet alleen de bloeddruk, maar controleren ook tegelijkertijd op tekenen van atriumfibrillatie, zonder dat er extra stappen nodig zijn.

  4. Wat zijn de voordelen van de Intellisense AFib-technologie?
    Deze technologie vereenvoudigt het proces van het detecteren van AFib door het direct te integreren in de standaard bloeddrukmeting. Hierdoor kunnen gebruikers hun gezondheid regelmatig en eenvoudig monitoren, wat kan helpen bij het voorkomen van complicaties zoals een beroerte.

  5. Hoe kan ik de nieuwe OMRON-bloeddrukmeters aanschaffen?
    De nieuwe modellen zullen vanaf september 2024 in Europa beschikbaar zijn. Ze kunnen worden gekocht via de officiële website van OMRON of bij erkende verkooppunten.

  6. Zijn de nieuwe OMRON-modellen klinisch getest?
    Ja, de Intellisense AFib-technologie is klinisch getest en gevalideerd, met een gevoeligheid van 95% en een specificiteit van 98%, wat een hoge nauwkeurigheid van de detectie garandeert.

  7. Voor wie zijn de OMRON-bloeddrukmeters geschikt?
    Deze bloeddrukmeters zijn ideaal voor mensen met hypertensie, aangezien zij een verhoogd risico op atriumfibrillatie hebben. Ze kunnen echter door iedereen worden gebruikt die zijn bloeddruk en hartgezondheid nauwlettend in de gaten wil houden.

  8. Wat maakt deze nieuwe modellen anders dan eerdere modellen?
    In tegenstelling tot eerdere modellen vereisen de nieuwe OMRON-bloeddrukmeters geen extra stappen om AFib te detecteren. De AFib-detectie is volledig geïntegreerd in de bloeddrukmeting, waardoor het proces eenvoudiger en sneller is.

  9. Wat moet ik doen als de bloeddrukmeter een mogelijke AFib detecteert?
    Als de bloeddrukmeter wijst op een mogelijke atriumfibrillatie, wordt aangeraden om een arts te raadplegen voor een uitgebreid onderzoek en verdere medische stappen.

  10. Waar kan ik meer informatie vinden over de nieuwe producten?
    Voor meer informatie over de nieuwe modellen kunt u de website van OMRON bezoeken of contact opnemen met de klantenservice.

SOURCE: OMRON Healthcare

MORE ON MEDICAL DEVICES, HEART DISEASE, ETC.:
Follow EuropaWire on Google News
EDITOR'S PICK:

Comments are closed.