Persuitnodiging: Belgisch cannabisbeleid onder de loep

Gent, België, 15-11-2013 — /EuropaWire/ — Bijna twintig jaar na de aanbevelingen van de parlementaire werkgroep rond drugs concluderen criminoloog Tom Decorte, econoom Paul De Grauwe en toxicoloog Jan Tytgat dat het Belgisch cannabisbeleid zijn doelstellingen niet waar maakt. Op 18 november stellen de professoren hun visietekst daarover en hun beleidsaanbevelingen voor.

Belgisch cannabisbeleid onder de loep

De belangrijkste doelen van het huidig Belgisch cannabisbeleid zijn de daling van het aantal afhankelijke burgers, de daling van de schade die cannabis bij de gebruikers veroorzaakt en de daling van de negatieve gevolgen voor de samenleving. Het cannabisbeleid is er de voorbije decennia niet in geslaagd om deze doelstellingen te verwezenlijken. Tot die conclusie komen professor Tom Decorte, criminoloog aan de UGent, professor Paul De Grauwe, econoom aan de KU Leuven en de London School of Economics en professor Jan Tytgat, toxicoloog aan de KU Leuven. Zij namen elk vanuit hun eigen discipline het Belgische cannabisbeleid onder de loep.

Niet alleen is het Belgische cannabisbeleid er niet in geslaagd zijn doelen te bereiken, het heeft ook veel onbedoelde gevolgen. Bovendien heeft het beleid weinig of geen aandacht voor de onderliggende persoonlijke en maatschappelijke voedingsbodem van problematisch druggebruik. De drie professoren omschreven de problematiek in een visietekst waarin zij ook enkele aanbevelingen voor een effectiever beleid in de toekomst naar voor schuiven.Praktisch

Maandag 18 november 2013 om 11 uur in de Rectorale Salons, Universiteitshallen, Naamsestraat 22, Leuven.Info

Prof. Tom Decorte
Vakgroep Strafrecht en Criminologie – UGent
Tel. 09 264 69 62
Gsm 0498 24 67 68
Tom.Decorte@UGent.be

Prof. Paul De Grauwe
Economie – KU Leuven
Tel. 016 32 68 36
Gsm 0475 65 86 71
Paul.DeGrauwe@kuleuven.be

Prof. Jan Tytgat
Toxicologie – KU Leuven
Tel. 016 32 34 03
Gsm 0478 23 08 97
Jan.Tytgat@pharm.kuleuven.be

EDITOR'S PICK:

Comments are closed.