Η HBC Consulting Expert θεωρεί παράλογη την εμπλοκή του κυπριακού δικαστηρίου στην υπόθεση κληρονομιάς από τη χήρα του ολιγάρχη Μπόσοφ

Κατερίνα Μπόσοφ

Ο ολιγάρχης είχε αποκτήσει την περιουσία του πολύ πριν παντρευτεί την Κατερίνα. Ως εκ τούτου, δεν έχει κανένα δικαίωμα να διεκδικήσει τον έλεγχο των επιχειρήσεων και της ακίνητης περιουσίας αυτού

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ) ΛΕΜΕΣΟΣ, Κύπρος, 14-Ιουλίου-2022 — /EuropaWire/ — Ο Χένρι Μπέρτσον, Ειδικός σε θέματα Συμβουλευτικής της HBC, πιστεύει ότι το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού θα διερευνήσει όλα τα γεγονότα που σχετίζονται με την απόπειρα της χήρας του ολιγάρχη που δραστηριοποιούνταν στη βιομηχανία άνθρακα Ντμίτρι Μπόσοφ να αποκτήσει τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων του συζύγου της. Πρόσφατα η κληρονομιά του μεταφέρθηκε στους γονείς και τα παιδιά του αποθανόντος επιχειρηματία. Έχοντας δοκιμάσει άλλους τρόπους για να αποκτήσει τον έλεγχο της τεράστιας επιχείρησης στη βιομηχανία άνθρακα και της περιουσίας του συζύγου της, η Κατερίνα Μπόσοφ κατέθεσε μήνυση στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, όπου είναι καταχωρισμένη η πλειοψηφία των περιουσιακών στοιχείων του μεγιστάνα. Σύμφωνα με την HBC, η Κατερίνα έχει ήδη παραβιάσει τη νομοθεσία πολλές φορές στον αγώνα της για την απόκτηση του ελέγχου της κληρονομιάς. 

Μετά την αυτοκτονία του Ντμίτρι Μπόσοφ τον Μάιο του 2020, η Κατερίνα Μπόσοφ πρόδωσε την εμπιστοσύνη των συγγενών του και ηγήθηκε του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας συμμετοχών που δραστηριοποιείται στη βιομηχανία άνθρακα Sibanthracite, η οποία ιδρύθηκε από τον σύζυγό της. Η HBC θεωρεί ότι στόχος της Κατερίνας ήταν να αποκτήσει τον έλεγχο της εταιρείας Alltech, που είναι καταχωρισμένη στην Κύπρο. Αυτή η εταιρεία κατέχει την κυριότητα της εταιρείας συμμετοχών Sibanthracite, της οποίας η αξία υπερβαίνει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια μετά το θάνατο του ιδιοκτήτη της. Για να υλοποιήσει τα σχέδιά της, η Κατερίνα ενέπλεξε στην υπόθεση ακόμη και έναν συμβολαιογράφο. Ωστόσο, τα σχέδια της ματαιώθηκαν από τους γονείς και τους λοιπούς κληρονόμους του επιχειρηματία. Η ριψοκίνδυνη Κατερίνα απομακρύνθηκε από τη διοίκηση της Sibanthracite. 

Σύμφωνα με πηγές των ΜΜΕ, η διαμάχη για τον έλεγχο της κληρονομιάς του Ντμίτρι Μπόσοφ συνεχίστηκε για αρκετά χρόνια. Έχει καταστεί σαφές ότι ο ολιγάρχης είχε αποκτήσει την περιουσία του πολύ πριν από τον γάμο του με την Κατερίνα και, αυτή, δεν είχε κανένα δικαίωμα να διεκδικήσει τον έλεγχο των επιχειρήσεων και της ακίνητης περιουσίας του. Επιπλέον, αναλύθηκαν αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με νομοθετικές παραβιάσεις που διέπραξε η Κατερίνα κατά την επιδίωξη απόκτησης του ελέγχου της κληρονομιάς. Σύμφωνα με την HBC και τα μέσα ενημέρωσης, αυτό μπορεί να οφείλεται σε παρουσίαση ανακριβών στοιχείων από τον συμβολαιογράφο στην απόπειρά του να κάνει μια συμφωνία με τον ανακριτή. 

Η ιδιαίτερη προσοχή από την πλευρά των αρχών επιβολής του νόμου που διερευνούσαν την υπόθεση υποκίνησης αυτοκτονίας σε συνδυασμό με την κατάσχεση μετοχών, ανάγκασαν την Κατερίνα Μπόσοφ να μετακομίσει στην Ευρώπη. Εν τω μεταξύ, τα ταξίδια που κάνει είναι χαρακτηριστικά των κομψών «συντρόφων» επιχειρηματιών από την Ανατολική Ευρώπη: Νίκαια-Μονακό-Μιλάνο. Σύμφωνα με στοιχεία της HBC, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Ιταλία περιμένοντας το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού να εκδικάσει την ανταπαίτησή της για το μερίδιό της στην Alltech. Ταυτόχρονα, η Κατερίνα προσπαθεί να επηρεάσει την κοινή γνώμη στην Κύπρο παριστάνοντας την πολιτική πρόσφυγα. 

Τα σχέδιά της για απόκτηση του ελέγχου των περιουσιακών στοιχείων του Ντμίτρι Μπόσοφ απέτυχαν και στην Ιταλία. Οι αρχές της Τοσκάνης απαγόρευσαν ρητά στην Κατερίνα να πωλήσει τη βίλα Guidiccioni, την οποία αγόρασε ο σύζυγός της το 2019 για τον ίδιο και την κόρη του, καθώς η Κατερίνα δεν καταλέγεται μεταξύ των ιδιοκτητών. Όπως είναι γνωστό, ο Ντμίτρι Μπόσοφ δεν άφησε διαθήκη. Ο ειδικός της HBC πιστεύει ότι η Κατερίνα έχει επιβαρύνει τη θέση της για απόκτηση άδειας παραμονής στην Ευρώπη, καθώς έχει δυσαρεστήσει τις τοπικές αρχές με τη συμπεριφορά της. Ως εκ τούτου, το κυπριακό δικαστήριο παραμένει η τελευταία ελπίδα της χήρας του μεγιστάνα. Ωστόσο, οι ειδικοί της HBC είναι βέβαοι ότι όλες οι ενέργειες της Κατερίνα Μπόσοφ από την ημέρα του θανάτου του συζύγου της είναι ευρέως γνωστές στο κοινό. Επομένως, η ικανοποίηση της αξίωσης της Κατερίνας είναι πολύ αμφίβολη.

Επικοινωνία Τύπου:

HBC Consulting
RIGA TERBATAS, Terbatas str., 14, LV-1001 Riga, LATVIA
+371 6714445
henry@henrybertson.com
www.henrybertson.com

SOURCE: HBC Consulting

MORE ON LAWSUITS, ETC.:

Follow EuropaWire on Google News
EDITOR'S PICK:

Comments are closed.